2020-06-09 07:48:25• hírek • Bede Emőke

Napvonattal a tengerre. Hamarosan már Szatmárnémetiből is

Az állami vasúttársaság, azaz ahogy legtöbben emlegetik, a CFR június végén indítja be Napvonatait, viszont lesznek olyan járatok is, melyeknek már két héttel korábban, a hónap közepétől változik a végállomása.

Dan Costescu, az CFR vezérigazgatója az Agrepresnek elmondta, a szó szerinti szezonális járatok csak a hónap végén fognak elindulni, viszont már június 12-től fog közlekedni néhány olyan vonat az országban, melynek végállomása ezentúl nem Bukarest, hanem Mangalia lesz. Ilyen lesz például a Nagybányáról, a Temesvárról, a Jászvásárról vagy épp Szatmárnémetiből induló járat is, melyek a módosításnak köszönhetően nem csak a fővárosig, hanem egészen a tengerparti üdülővárosig fognak zötyögni. Majd a második körben, azaz június 26–27. után ezekhez további 36 járat fog csatlakozni, tehát Románia szinte minden nagyvárosa közvetlen összekötettésben áll majd a román tengerparttal. Costescu hozzátette, számos meglepetéssel készülnek majd az utasok számára, viszont ezekről további részleteket egyelőre nem árult el. 


A vasúttársaság honlapján egyébként már most jegyet lehet váltani a tengeri járatokra. Egyelőre úgy tűnik, a Szatmárnémetiből induló szerelvények továbbra is kb. egynapnyi zötyögés után gördülnek be majd a végállomásra, tehát csobbanás előtt bőven lesz időnk megcsodálni a tájat is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: